Известие

Collapse
No announcement yet.

Дошло ли е време да мина на друго масло ??

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Дошло ли е време да мина на друго масло ??

Здравейте колеги, имам 147 1.6 , до сега я карах с селения 20К, но забелязвам че маслото го гори, незная много ли е , но е видно, около 6-7000 км съм минал и долях окол 1 литър. Като си купувах нова бутилка 20 К , в магазина човека ми каза че може би е време да мина на 10х40 (селения голд)по километраж е 131К , още нещо ми направи впечатление че отвътрешната страна на капачката на маслото имаше вещество което наподобяваше бяла грес.Дани послушам ли търговеца , който ми предлага по евтината селения голд, в сравнение с червената 20к ??
    Благодарско
    Алфа Ромео 147 1.6 TS

Аз Селения от България просто не взимам, пък ако ще и официален вносител да ми я продава. Едно приятелче ми вкарва Шел от Франция и съм много доволен.
    Alfa Romeo 156 2.0 TS 1999

Comment

Моята алфа е на 165,000км и още си я карам с пълна синтетика 5в40.Сменям на 10.000км и на 6-7,000 доливам остатъка от 5 литровата туба, който е около литър.

А колкото до греста, прави ти конденз по капачката, това може да са началните признаци на тръгнала гарнитура.При мен е същото положение...
      156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
      http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Това сигурно е поне 5 тема в близките месеци за това масло, предлагам да се зьключи и да се ползва търсачката
        Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
        Нагоре по стълбата, която води надолу
        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
          Това сигурно е поне 5 тема в близките месеци за това масло, предлагам да се зьключи и да се ползва търсачката
          напълно съгласен
          няма какво ново да се пита за тея масла
          sigpicALFA ROMEO 156 1.8TS ex
          ALFA ROMEO 2.0JTS ex
          ALFA ROMEO Crosswagon Q4
          Продавам Алфи на части!

Comment

Първоначално публикувано от pechenia Покажи съобщение
            Здравейте колеги, имам 147 1.6 , до сега я карах с селения 20К, но забелязвам че маслото го гори, незная много ли е , но е видно, около 6-7000 км съм минал и долях окол 1 литър. Като си купувах нова бутилка 20 К , в магазина човека ми каза че може би е време да мина на 10х40 (селения голд)по километраж е 131К , още нещо ми направи впечатление че отвътрешната страна на капачката на маслото имаше вещество което наподобяваше бяла грес.Дани послушам ли търговеца , който ми предлага по евтината селения голд, в сравнение с червената 20к ??
            Благодарско
            20K го гори колега, наливай си Алфа Ромео - пак е червена Селения, но има разлика.
            sigpic
            Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
            Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

Първоначално публикувано от pinifarina Покажи съобщение
              20K го гори колега, наливай си Алфа Ромео - пак е червена Селения, но има разлика.
              И каква е разликата?
              Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                И каква е разликата?
                Ами карай и от двете масла и че я видиш. И аз мислех че няма разлика, но има. 20К наистина го гори повече.
                www.flselenia.it
                20K го дават за Фиат и Ланчиа а Алфа Ромео го дават че е специално разработено за тяхните мотори. Явно има по специфични присадки в това масло.
                Last edited by pininfarina; d.m.y г., 20:57.
                sigpic

Comment

Хм... онзи ден смених маслото и налях 20к 4 литра + 400 гр от това за Алфа. Миналото масло беше само такова уж специално за Алфа. Ще видим ще го гори ли.

Преебах ли се сега?
                  Last edited by oem; d.m.y г., 21:12.

Comment

Благодарско
                    Ами то и 20К Е 10/40 а този разход не е болка за умиране докато не ги докараш до литър два на 2000к км всичко е наред. А ако искаш да не го гори вземи 10/60 примерно рейснг само че двата литра са 57лв
                    156 1,8 ТS 99
                    Nissan Murano 2005

Comment

Здравейте колеги, имам 147 1.6 , до сега я карах с селения 20К, но забелязвам че маслото го гори
                      Виж темите за масления сепаратор и пробвай с препарат (добавка) за почистване на двг. отвътре.
                      2014: Deutschland über alles

Comment

благодаря колеги, ще погледна дали ще стане със добавка за почистване на двигателя от вътре, а на другите колеги които искаха за заключат темата , да им кажа че проверих с търсачката резултатеи не ме удовлетворяваха
                        Алфа Ромео 147 1.6 TS

Comment

Първоначално публикувано от pinifarina Покажи съобщение
                          Ами карай и от двете масла и че я видиш. И аз мислех че няма разлика, но има. 20К наистина го гори повече.
                          www.flselenia.it
                          20K го дават за Фиат и Ланчиа а Алфа Ромео го дават че е специално разработено за тяхните мотори. Явно има по специфични присадки в това масло.
                          И на двете пише това: SAE 10W-40, ACEA A3, API SL/CF, VW 500.00 - 505.00, MB 229.1, FIAT 9.55535

Не знам какво им е различното...

Comment

благодаря колеги, ще погледна дали ще стане със добавка за почистване на двигателя от вътре, а на другите колеги които искаха за заключат темата , да им кажа че проверих с търсачката резултатеи не ме удовлетворяваха
                            Масления сепаратор се намира в пластмасовия капак на двигателя и почистването му става само със сваляне на капака и миене на сепаратора ,а понеже дупчиците през които трябва да става миенето са малки най добър резултат ще има ако се разглоби самия сепаратор и се измие вътре. Просто прибавката за миене на двигателя няма как да влезе във сепаратора там влизат само маслени пари. Ако искаш имам капак чист пиши на л.с. ако те интересува.
                            156 1,8 ТS 99
                            Nissan Murano 2005

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                              И на двете пише това: SAE 10W-40, ACEA A3, API SL/CF, VW 500.00 - 505.00, MB 229.1, FIAT 9.55535

Не знам какво им е различното...

info@flselenia.com

Като толова подробно те интересува каква е разликата м-у двете масла защо не им драснеш едно мейлче колега.
                              sigpic

Comment

Working...
                              X